Podpora vývojářů

Diskuzní server pro podporu tvorby aplikací pro transakční část PVS.
Vítá vás Podpora vývojářů Přihlásit se | Připojit | Nápověda
v Vyhledat

Timeout při submitu podání na testovací VREP

Poslední příspěvek 02-07-2012, 12:01 od kapa. Počet odpovědí: 2
Řadit příspěvky: Předchozí Další
  •  01-17-2012, 10:22 1591

Timeout při submitu podání na testovací VREP

Dobrý den

Pravidelně se mi stává, že při prvním podání (submit) na testovací rozhraní VREP po delší době nepoužívání rozhraní mi při volání submit:
    try
    {
    response = serviceClient.Submit(tclass, bodyList, optionalPars);
    }
    catch (System.TimeoutException)
    {
    // Timeout
    }

vyskočí výjimka timeout na spojení. Přitom podání je na straně ČSSZ přijato (přijde mi oznamovací email), aplikace se však o přijetí podání nedozví a nedostane ani jeho correlationId, aby se mohla později dotázat na stav (poll). Timeout mám nastaven na 45s, následující podání mi pak už všechna procházejí bez problémů (a netrvají ani zdaleka 45s). Myslel jsem, že to může být problém s lokální sítí, ale nyní mám potvrzeno od klienta, že mu to dělá totéž. Prosím o nápady, v čem může být problém?

Děkuji
  •  02-07-2012, 9:37 1596v odpovědi na1591

Re: Timeout při submitu podání na testovací VREP

chyba aplikace serveru. Co se ke mě dostalo vyjádření dodavatele (v prosinci), tak nejdřív budou řešit věci s vyšší prioritou, nebo něco v tom smyslu. Jestli už to vyřešili netuším.
  •  02-07-2012, 12:01 1597v odpovědi na1596

Re: Timeout při submitu podání na testovací VREP

Pokud vím nevyřešili, říkají, že to musí vyřešit nasazením silnějších serverů, teď je systém přetížený. Dá se vyřešit zvýšením timeoutu na několik minut a trpělivostí při prvním odeslání, odpověď dříve či (spíše) později přijde.
Zobrazit jako kanál RSS ve formátu XML