Podpora vývojářů

Diskuzní server pro podporu tvorby aplikací pro transakční část PVS.
Vítá vás Podpora vývojářů Přihlásit se | Připojit | Nápověda
v Vyhledat

Nelze se registrovat CERTIFIKÁTEM

Poslední příspěvek 11-10-2008, 11:09 od admin. Počet odpovědí: 1
Řadit příspěvky: Předchozí Další
  •  11-10-2008, 9:35 1184

Nelze se registrovat CERTIFIKÁTEM

Dobrý den,

pokoušel jsem se registrovat certifikátem na portal.gov.cz

Registrace vyžaduje podepisovací modul SIGNATURECONTROLINSTALERNET20.CAB, který mi Windows Vista nedovolí z portal.gov.cz nainstalovat do počítače tudíž se nemohu registrovat.

Certifikát Ministerstva vnitra jsem si předem naistaloval.

V návodech jsem nenašel žádný způsob jak tento problém řešit.

Opakovaně jsem kontaktoval 800 20 21 22 mi bylo sděleno, že registrace je možná i bez podepisovacího modulu a že si mám nastudovat internetové stránky ČSSZ. Internet ČSSZ jsem prostudoval, ale o nemožnosti registrace na portal.gov.cz tam není uvedeno vůbec nic.

Dnes mi bylo sděleno, že bohužel tato linka je zcela zbytečná a mám se obrátit sem

Můžete mi poradit jakým způsobem se registrovat certifikátem?

•  11-10-2008, 11:09 1185v odpovědi na1184

Re: Nelze se registrovat CERTIFIKÁTEM

Problémy s přihlašováním za použití certifikátu v prostředí Windows Vista a Internet Exploreru 7.0 souvisí s bezpečnostním nastavením prostředí. Obecně lze říci, že ve výchozím nastavení se nezdaří "instalace" podepisovacího modulu a přístup k certifikátům.

1. Web https://bezpecne.podani.gov.cz si musíte zařadit mezi důvěryhodné servery.
    2. Pro nastavení důvěryhodných servrů musíte zrušit nastavení "Povolit chráněný režim".

Po otevření stránek registračního modulu se vám otevře nové samostatné okno prohlížeče, kde již bude jiný bezpečnostní kontext, který vám umožní využít přihlášení certifikátem.

Zobrazit jako kanál RSS ve formátu XML