Podpora vývojářů

Diskuzní server pro podporu tvorby aplikací pro transakční část PVS.
Vítá vás Podpora vývojářů Přihlásit se | Připojit | Nápověda
v Vyhledat

Nefunkční přihlašování certifikátem na webové rozhranní PVS pokud je nainstalován současně NET 1.1 a NET 2.0

Poslední příspěvek 07-31-2006, 9:43 od STj. Počet odpovědí: 11
Řadit příspěvky: Předchozí Další
  •  07-24-2006, 15:00 423

Nefunkční přihlašování certifikátem na webové rozhranní PVS pokud je nainstalován současně NET 1.1 a NET 2.0

Zdravim,

přihlašování na webové rozhranní PVS nefunguje pokud jsou nainstalovány oba frameworky. Příčinou je pravděpodobně to, že instalátor nastaví oprávnění v konfiguraci NET frameworku pouze pro NET 1.1 v NET 2.0 opravnění nastavená nejsou. Jakmile jsem v konfiguraci NET 2.0 nastavil ručně stejné práva jako jsou v NET 1.1 přihlašování začalo fungovat.

Zajmalo by mě, jestli tyto moje příspěvky vůbec čte někdo z technické podpory PVS (když už si zde na to založili skupinu). Na moje předchozí dotazy v této, ale ani jiných skupinách nedostávám žádnou odpověď.

--
    STj

•  07-28-2006, 10:19 424v odpovědi na423

Re: Nefunkční přihlašování certifikátem na webové rozhranní PVS pokud je nainstalován současně NET 1.1 a NET 2.0

Dobrý den

Před použitím podepisovacího modulu .NET dojde k testu oprávnění. V případě, že nebyla nastavena důvěra komponentě CertSigner, spustí se instalace Podepisovacího modulu, která toto zajistí. Pokud systém zjistí , že je na Vašem stroji instalován .NET verze 2.0, spustí se instalace pro tuto verzi, v opačném případě pro verzi 1.1.

Toto bylo testováno a nebyla nalezena chyba.

S pozdravem

Oldřich Čulík

S pozdravem Oldřich Čulík
  •  07-28-2006, 10:20 425v odpovědi na423

Re: Nefunkční přihlašování certifikátem na webové rozhranní PVS pokud je nainstalován současně NET 1.1 a NET 2.0

Dobrý den

Před použitím podepisovacího modulu .NET dojde k testu oprávnění. V případě, že nebyla nastavena důvěra komponentě CertSigner, spustí se instalace Podepisovacího modulu, která toto zajistí. Pokud systém zjistí , že je na Vašem stroji instalován .NET verze 2.0, spustí se instalace pro tuto verzi, v opačném případě pro verzi 1.1.

Toto bylo testováno a nebyla nalezena chyba.

S pozdravem

Oldřich Čulík

•  07-28-2006, 11:15 428v odpovědi na425

Dobrý den,

na mém počítači tedy ne. Práva se mi nastaví vždy jen pro NET 1.1. Tento problém se mi objevil opakovaně. Mám WinXP Prof 2002, SP2, IE 6.0.2900.2180, NET 1.1.4322, NET 2.0.50727, všechny záplaty.

Kromě tohoto problému se začala na úvodní stránce PVS objevovat ještě jiná chyba, která ale pravděpodobně nesouvisí s předchozím problémem. Je to chyba javascriptu a reportovali mi ji i naši uživatelé. Tato chyba se zobrazuje pokud je v prohlížeči povoleno "Zobrazovat oznámení při každé chybě ve scriptu" a nebo pokud je stránka zobrazována pomocí COM komponenty IE v jiném programu (v tomto případě v našem komunikátoru). Chyba se objeví při pokusu o přihlášení uživatelským id a heslem.

Chybová hláška:
    Řádek: 20
    Znak: 12
    Chyba: fmselectcert není definováno
    Kod: 0
    Adresa URL: https://bezpecne.podani.gov.cz/default.asp

S pozdravem

Jurný

•  07-28-2006, 15:38 430v odpovědi na428

STj:

na mém počítači tedy ne. Práva se mi nastaví vždy jen pro NET 1.1. Tento problém se mi objevil opakovaně. Mám WinXP Prof 2002, SP2, IE 6.0.2900.2180, NET 1.1.4322, NET 2.0.50727, všechny záplaty.

Zkuste si prosím vymazat všechny dočasné soubory Vašeho prohlížeče a stejně tak vyčistěte cache proxy serveru, pokud takový používáte. Děkuji.

S pozdravem

Oldřich Čulík

•  07-28-2006, 15:59 431v odpovědi na430

Já jsem problém vyřešil tak, že jsem si práva nastavil ručně, takže teď mě přihlašování funguje. Dost dlouho jsem s tím laboroval, a proto nemám vůbec chuť testovat to znova (a pokud by to nefungovalo opět ručně nastavovat), tím méně shánět správce sítě a požadovat po něm smazaní cache proxy serveru. Ani nevím k čemu by to bylo, snad kromě případu, že bychom měli nakešovaný instalátor který obsahoval tuto chybu, a teď se nám stahoval s cache stále dokola. Je moje doměnka správná ? Měl dříve instalátor tuto chybu ?  Pokud ano a už je opravená, stačí mi, že už to funguje a uživatele nebudou mít problém.

Co ta druhá chyba javascriptu při přihlašování uživ. id a heslem ?

--
    STj

•  07-28-2006, 16:44 432v odpovědi na431

V instalaci chyba nebyla, ke změně dosud nedošlo. Problém jsem nezaznamenal. Pokud můžete, zašlete mi prosím soubor https://bezpecne.podani.gov.cz/ClientObjects/SignatureControlInstallerNET20.CAB.

Děkuji

•  07-28-2006, 16:46 433v odpovědi na431

STj:

Co ta druhá chyba javascriptu při přihlašování uživ. id a heslem ?

Toto bylo pred chvili opraveno.

•  07-28-2006, 17:19 435v odpovědi na432

Olda:

V instalaci chyba nebyla, ke změně dosud nedošlo. Problém jsem nezaznamenal. Pokud můžete, zašlete mi prosím soubor https://bezpecne.podani.gov.cz/ClientObjects/SignatureControlInstallerNET20.CAB.

Děkuji

Jako, že ho mám stáhnout prohlížečem a poslat... a na jaký mail ?

--
    STj

•  07-28-2006, 17:39 437v odpovědi na435

Ano, presne tak. Email jsem zapomnel: culik@neurodot.com

Dekuji.

•  07-28-2006, 18:17 439v odpovědi na437

Modul, který jste mi poslal je ok a oprávnění nastavil pro správnou verzi .NET. Nezapomeňte, že nastavení oprávnění probíhá zvlášť pro ostré i testovací prostředí PVS.

•  07-31-2006, 9:43 440v odpovědi na439

To je mi celkem jedno. Já jsem prostě kliknul na přihlášení certifikátem a poté se spustil instalátor, po dokončení instalace jsem zavřel a znovu otevřel prohlížeč. Když jsem opět kliknul na Přihlášení certifikátem, celá situace se opakovala, tak jsem to vyzkoušel ještě několikrát, a když to nepomohlo provedl jsem ručně nastavení v NET 2.0 podle NET 1.1. Nefungovalo mi to u testovacího a později, ani u ostrého serveru PVS. Uplně na začátku (když jsem ještě nevěděl, že instalace spočívá pouze v nastavení práv), jsem dokonce odinstaloval obě verze NET. Po opětné instalaci NET 1.1 nastavení práv fungovalo, ale po instalaci NET 2.0 se práva opět zapisovali do NET 1.1.

Ostatně na tento problém jsem v konferenci upozorňoval, již před dvěma měsíci, viz. https://bezpecne.dev.gov.cz/diskuze/forums/permalink/404/404/ShowThread.aspx#404  kdy se mi poprve projevil u testovacího serveru PVS. Tehdy se ovšem nenašel u PVS nikdo kdo by na moji informaci reagoval, stejně jako na moje ostatní přízpěvky týkající se např. nedodržování normy pro kanonizaci na serveru PVS (při přihlašování certifikátem) viz. https://bezpecne.dev.gov.cz/diskuze/forums/permalink/401/409/ShowThread.aspx#409

Přihlašování certifikátem, je pro mě v tuto chvíli uzavřená záležitost. Náš komunikátor ji i přes popsané problémy podporuje, a já nemám již čas, dále se tím zabývat. Pokud budou mít stejný problém i další uživatelé, jistě vám je budou reportovat.

S pozdravem

--
    Jurný

Zobrazit jako kanál RSS ve formátu XML